Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Op onderzoek | Uitgave 4/2015

Vakblad Sociaal Werk 4/2015

Online fora voor nabestaanden van suïcide

Wie zijn de bezoekers en wat zijn redenen van bezoek?

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Agnes van der Poel, Jeannet Kramer, Marijke Schotanus-dijkstra, Brigitte Boont
Belangrijke opmerkingen
Agnes van der Poel is senior wetenschappelijk medewerker, Jeannet Kramer is projectmedewerker e-health, Marijke Schotanus-Dijkstra is wetenschappelijk medewerker en Brigitte Boon is programmahoofd publieke geestelijke gezondheidzorg bij het Trimbos-instituut te Utrecht.
We danken de mensen van Werkgroep Verder en 113online voor de samenwerking. Ook dank aan de co-auteurs van de artikelen: Wouter van Ballegooijen, Lynn Delfosse, Petra Havinga, Ad Kerkhof en Jan Mokkenstorm. De studie is uitgevoerd door het Trimbos-instituut en gefinancierd door ZonMw (projectnummer 100004008) en VWZ ‘Ga voor geluk’.

Samenvatting

Nabestaanden van suïcide vragen dikwijls niet om sociale steun, omdat zij zich schuldig voelen en zich schamen. Sinds enkele jaren zijn er online fora waar nabestaanden terecht kunnen voor informatie en lotgenotencontact. Wie bezoeken deze fora en waarom doen zij dat? Dat vroegen onderzoekers van het Trimbos-instituut zich af.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Vakblad Sociaal Werk 4/2015 Naar de uitgave

Van de NVMW

NVMW Wordt BPSW

Professionalisering

Vakbekwaamheid