Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Implementatie | Uitgave 10/2009

Huisarts en wetenschap 10/2009

Ongericht aanvragen bloedonderzoek

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Het onderzoek van Koch en Van Bokhoven bevestigt dat het ongericht aanvragen van bloedonderzoek bij onverklaarde klachten, en dan vooral bij moeheid, weinig oplevert en vooral veel fout-positieve uitkomsten tot gevolg heeft. De kans op een fout-positieve uitslag is veel hoger dan op een terecht positieve uitslag. Huisartsen kunnen dus eigenlijk beter niet ongericht bloedonderzoek aanvragen, of het op zijn minst uitstellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

Huisarts en wetenschap 10/2009 Naar de uitgave