Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 10/2012

Tandartspraktijk 10/2012

Onevenwichtige cariësbehandeling

REPARATIECYCLUS TE LANG GEVOLGD

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2012
Auteur:
Dr. René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/ cariologie. Het accent ligt daarbij op verantwoorde, kindvriendelijke, terughoudende cariësbehandeling. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn: behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Daarnaast begleidt hij het project 'Kindertandheelkunde' in de mondzorgpraktijk Tandzorg.nl te Rotterdam.
Bijgaand casus 39 over zijn aanpak in de kindertandheelkunde
Nasha is een lief kleinmeisje van 5 jaar. Ze komt niet bang over, eerder flink. De mondhygiëne is in orde.Wel zijn er te veel eetmomenten. Ze houdt van zoetigheden. Metmoeder wordt uitgebreid gesproken over voeding enmondhygiëne. Een oudere zus is behandeld bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde. Volgens moeder is een oefenzitting niet nodig. Reden waarommeteen wordt afgesproken voor invasieve behandeling. Zonder bitewings is het behandelplan: restauratie 74 distaal; sealen diepe fissuren 75 en 85.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2012

Tandartspraktijk 10/2012 Naar de uitgave

REDACTIONEEL

EPA aan de Maas

OriginalPaper

Roze porselein