Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016

One visit crown

Out of the box (11)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2016
Auteur:
Henk Alting
Belangrijke opmerkingen
Henk Alting (RUG 1984) houdt sinds 29 jaar praktijk in de stad Groningen en werkt tevens restauratief-esthetisch op verwijzing. Hij is erkend restauratief tandarts (NVVRT) en erkend prosthodontist (EPA). Parttime doceert hij aan de opleiding tandheelkunde van de RUG, afdeling Orale Functieleer, met als aandachtsgebied adhesieve toepassingen.

Samenvatting

Mijn patiënte (55) meldde zich met klachten aan de 36 die duidden op een knobbelfractuur. Het element was voorzien van een uitgebreide amalgaamrestauratie, doorgaans goed te vervangen door een directe composiet. Gezien het ontbreken van de oorspronkelijke occlusale morfologie stel ik in overleg met mijn patiënte een nieuw innovatief product voor: One Visit Crown (OVC). Het betreft een keramisch versterkte prefab onlay, die pas gemaakt kan worden met een nog te polymeriseren composietlaag die onder de inlay is aangebracht. Uiteindelijk wordt de zo verkregen onlay als een indirecte restauratie gecementeerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Sprookjes over jeugdtandverzorging