Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Uitgave 1/2020

Tandartspraktijk 1/2020

Onduidelijke pijnklacht door een breuk

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2020
Auteur:
Dieuwertje de Groot-Kuin
Belangrijke opmerkingen
Dieuwertje de Groot-Kuin studeerde in 2010 af als tandarts aan het ACTA. Daarna heeft zij enkele jaren in een algemene praktijk gewerkt en lesgegeven aan het Radboudumc bij de vakgroep Orale Functieleer. In 2017 heeft zij haar opleiding tot endodontoloog aan het ACTA afgerond. Sindsdien is zij is vier dagen per week alszodanig werkzaam in een praktijk in Nijmegen en in Horst.

Samenvatting

Klachten bij een cracked tooth kunnen vaak erg uiteenlopen: van een lichte gevoeligheid bij koude tot een heftige pijn bij eten. Röntgenologisch zijn er vaak geen afwijkingen waarneembaar. Vaak is er maar een kleine restauratie zichtbaar – niet iets wat aanleiding lijkt te geven tot deze pijnklachten. Daarbij is het ook voor de patiënt vaak niet duidelijk waar de pijn vandaag komt. Omdat het herkennen van een cracked tooth lastig is volgt hierna een casus met de kenmerkende symptomen van een cracked tooth.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Tandartspraktijk 1/2020 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Wie of wat is bigfoot?