Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2015 | Toepassing in de praktijk | Uitgave 5/2015

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2015

Onderzoeksdesign voor evaluatie kwaliteitsverbeteringen

Interrupted Time Series

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2015
Auteurs:
drs. Jolanda Maaskant, dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
drs. Jolanda Maaskant stafadviseur en junior onderzoeker, divisie Vrouw- Kind, Academisch Medisch Centrum en docent master Evidence-based Practice, Universiteit van Amsterdam
dr. Hester Vermeulen lector Evidence Based Perioperatieve Zorg, Amsterdam School of Health Professions en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam

Samenvatting

‘Zorginstellingen passen innovaties veelal lukraak toe.’ Dit stond recent in een artikel in SKIPR, waarin gesteld werd dat zowel de theoretische onderbouwing voor de ontwikkeling van een innovatie vaak ontbreekt, alsook het effect na de implementatie niet of onvoldoende wordt geëvalueerd. Dit kan beter. Eén van de onderzoeksdesigns waarmee het effect van een innovatie die tot doel heeft kwaliteit of patiëntveiligheid te verhogen, geëvalueerd kan worden, is het Interrupted Time Series-design.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2015 Naar de uitgave

Boeken

Boeken