Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-12-2019 | Opinie | Uitgave 1/2020

Huisarts en wetenschap 1/2020

Onderzoek naar etnocentrisme bij de huisartsopleiding is nodig

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Nathanja van Moppes, Harry Schleypen, Clair Fichtner, Mechteld Visser, Maria van den Muijsenbergh
Belangrijke opmerkingen
Van Moppes NM, Schleypen H, Fichtner C, Visser MRM, Van den Muijsenbergh METC. Onderzoek naar etnocentrisme bij de huisartsopleiding is nodig. Huisarts Wet 2020;63(1):19-20. DOI:10.1007/s12445-019-0392-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

De kans dat aios uit etnische minderheidsgroepen hun opleiding met succes afronden lijkt kleiner dan voor hun collega’s uit de dominante groep. Dit is niet alleen onwenselijk vanuit het oogpunt van sociaalmaatschappelijke rechtvaardigheid, maar ook omdat het de kwaliteit van de opleiding beïnvloedt. Het is hoog tijd voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van deze ongelijkheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Huisarts en wetenschap 1/2020 Naar de uitgave

Casuïstiek

Teenfracturen