Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Wonen & Mobiliteit | Uitgave 4/2018

Kleine portemonnee maakt kwetsbare oudere nóg kwetsbaarder
Geron 4/2018

Onderzoek naar alternatieven voor het verzorgingshuis

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Susan Van Klaveren, Netty Van Triest, Penny Senior
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Netty van Triest en Susan van Klaveren zijn werkzaam als adviseur wonen en zorg bij het kenniscentrum Platform31. Door experimenten en onderzoek dragen zij bij aan de kennisontwikkeling op de opgaven langer thuis en weer thuis.
Penny Senior is adviseur bij het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Zij is actief op de thema’s nieuwe woonvormen, langer thuis en wonen met dementie.

Samenvatting

Voor kwetsbare ouderen is het lastig een betaalbare combinatie te vinden van een geschikte woning, dienstverlening, (gezelschaps)activiteiten en 24/7 hulp in de nabijheid. Dit terwijl kwetsbare ouderen juist vaker een lager inkomen hebben. Tegelijkertijd nemen steeds meer ouderen met een ruimere portemonnee het heft in eigen handen en organiseren zij zelf nieuwe vormen van wonen, welzijn en zorg. In een verkenning belichten Platform31 en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg nieuwe woonzorgarrangementen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Gerōn na 2018

Participatie & Ontwikkeling

Leeftijdsvriendelijke stad in beeld