Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie 2/2022

Open Access 01-11-2022 | Editorial

Onderzoek en innovatie blijven

Auteur: Peter F.A. Mulders

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie | bijlage 2/2022

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Samenvatting

Wat zouden we graag willen dat alles terug bij normaal was. Niets is minder waar. Toch hebben we weer een prachtige verzameling abstracts binnengekregen. De inhoud spreekt voor zich. Er wordt nog steeds veel en gevarieerd onderzoek gedaan. De variatie qua onderwerp duidt op de onmiskenbare breedheid van ons vakgebied.
Wat zouden we graag willen dat alles terug bij normaal was. Niets is minder waar. Toch hebben we weer een prachtige verzameling abstracts binnengekregen. De inhoud spreekt voor zich. Er wordt nog steeds veel en gevarieerd onderzoek gedaan. De variatie qua onderwerp duidt op de onmiskenbare breedheid van ons vakgebied. De variatie qua level geeft een behoefte aan; een behoefte vanuit zeer verschillende gremia binnen de urologie. Dit alles komt samen in voorliggende abstracts, waarvan het onderzoek wordt gepresenteerd tijdens de wetenschappelijke vergadering, deze keer niet in de vertrouwde omgeving in Nieuwegein vanwege een brandincident aldaar. Ik ga ervan uit dat velen van jullie ook de weg naar Barneveld weten te vinden, om weer een constructieve bijdrage te leveren, maar ook om te reflecteren op al het onderzoek dat gepresenteerd wordt.
We gaan door, ook al worden we nog dagelijks geconfronteerd met allerlei externe factoren die ons functioneren in het ziekenhuis er niet eenvoudiger op maken. Onregelmatige en veranderde patiëntenstromen en plotseling afwezige dan wel minder functionerende zorgmedewerkers, ontbreken van compensatie door ziektekostenverzekeraars, financiële taakstellingen binnen moeizaam te realiseren en te identificeren inhaalzorg, inflatie en energierekeningen: om er maar een paar te noemen. Allemaal bedreigingen. Toch is het ons urologen gegeven om zich bezig te houden met onderzoek met als doel de urologische zorg te innoveren en te verbeteren.
Ik hoop jullie dan ook in groten getale en vol energie te mogen ontmoeten tijdens de fysieke najaarsvergadering van de wetenschappelijke Nederlandse Vereniging voor Urologie.
Peter Mulders - uroloog.
Open Access. This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (http://​creativecommons.​org/​licenses/​by/​4.​0/​), which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor Urologie

Het Tijdschrift voor Urologie is het enige peer-reviewed Nederlandstalige tijdschrift in het vakgebied. Het verschijnt 8 keer per jaar en bevat naast wetenschappelijke artikelen ook case-reports en de abstracts van de voor- en najaarsvergaderingen van de NVU.

Metagegevens
Titel
Onderzoek en innovatie blijven
Auteur
Peter F.A. Mulders
Publicatiedatum
01-11-2022
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tijdschrift voor Urologie / Uitgave bijlage 2/2022
Print ISSN: 2211-3037
Elektronisch ISSN: 2211-4718
DOI
https://doi.org/10.1007/s13629-022-9002-5