Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 8/2012

Bijzijn XL 8/2012

‘Onderzoek doen houdt mij bevlogen’

Mark van den Boogaard

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 8/2012
Auteur:
Marion Verstraeten
Belangrijke opmerkingen
freelance journalist onder de naam Marion Verstraeten Tekst. Specialisatie: gezondheidszorg. Zij heeft na de hbo-v gewerkt in de psychiatrie en de thuiszorg.
Beeld: Vincent Boon Photography
Mark van den Boogaard (47) is de eerste verpleegkundige van Nederland die cum laude is gepromoveerd. Dat deed hij begin dit jaar op een onderzoek over het voorspellen van een delirium bij intensive care-patiënten. Onderzoek doen is zijn grote passie en trok hem tijdens de opleiding tot IC-verpleegkundige al aan. Toch was het volgens de wetenschappelijke onderzoeker op de intensive care van het UMC St Radboud geen vooropgezet plan om het zo ver te schoppen. ‘Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het waarom achter het verpleegkundig handelen. De enige manier om dat te onderzoeken is door wetenschappelijk onderzoek.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2012

Bijzijn XL 8/2012 Naar de uitgave

FARMACOTHERAPIE

Interacties

VOORBEHOUDEN HANDELINGEN

Uitvoeren van een venapunctie

PSYCHOSOCIALE ASPECTEN

Het belang van psycho-educatie

BookReview

MEDIA