Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Forum | Uitgave 4/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2015

Ondersteuning van therapietrouw via smartphone: ervaringen met patiëntenwerving

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Michel Klein, Arlette van Wissen
Belangrijke opmerkingen
Correspondentieadres
Michel Klein, sectie Kunstmatige Intelligentie, Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1085, 1081 HV Amsterdam, tel. 020-5987818, e-mail: michel.klein@cs.vu.nl

Samenvatting

Dit artikel beschrijft de ervaringen binnen een onderzoek waarin een intelligente smartphone app is ontwikkeld om patiënten met een chronische ziekte te ondersteunen bij therapietrouw. De basisprincipes van het systeem en de ervaringen met het werven van patiënten voor een onderzoek naar de effectiviteit worden uiteengezet. Een van de knelpunten binnen het onderzoek was dat de werving van patiënten moeilijker verliep dan verwacht. In dit artikel analyseren we de mogelijk oorzaken hiervan en relateren we dit aan recente inzichten rondom het gebruik van eHealth apps. Dit resulteert in een aantal aanbevelingen die behulpzaam kunnen zijn voor andere initiatieven waarin eHealth apps ontwikkeld worden om patiënten te ondersteunen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2015 Naar de uitgave

Spectrum

De praktijk