Skip to main content
main-content
Top

24-06-2011 | Nieuws

Onderhandelingen cao GGZ opgeschort

Het cao-overleg voor de GGZ-sector is opgeschort vanwege de bezuinigingsplannen van minister Schippers (VWS) ter grootte van 600 miljoen.

Het is ongebruikelijk dat een cao-overleg wordt opgeschort wegens bezuinigingen. Maar NU´91 laat weten dat zij deze keer steun uitspreekt voor de acties, omdat de GGZ onevenredig hard wordt getroffen.

GGZ Nederland heeft aangegeven de bezuinigingen niet op de werkgevers af te willen. Die toezegging heeft NU’91 aangegrepen om in te stemmen met het opschroten. NU’91-voorzitter Monique Kempff: “Ik heb sympathie voor de acties van GGZ Nederland tegen de plannen van de minister. Als oud-psychiatrisch verpleegkundige doet het me pijn om te zien hoeveel er bezuinigd wordt op GGZ-zorg.”

GGZ Nederland heeft aangekondigd op 27 juni in de instellingen in estafettevorm een opnamestop te starten tegen de bezuinigingsplannen actie GGZ Nederland

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.