Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 6/2012

Bijblijven 6/2012

Oncologische revalidatie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2012
Auteur:
Dr. J.P. van den Berg
Belangrijke opmerkingen
Revalidatiearts, ziekenhuis Meander, Amersfoort

Samenvatting

In 2011 is de multidisciplinaire richtlijn Oncologische revalidatie verschenen. Deze beschrijft de revalidatiezorg van volwassen patiënten met kanker, zowel tijdens als na afloop van de curatieve of palliatieve behandeling. De richtlijn gaat in op de prevalentie van klachten ten gevolge van de kanker(behandeling), de signalering van deze klachten en verwijzing, het intakeproces voorafgaand aan oncologische revalidatie, de interventies en evaluaties binnen oncologische revalidatie, en het belang van patient empowerment.
Tot de doelgroep van de richtlijn behoren alle professionals die zorg verlenen aan patiënten met kanker. Het gaat dan om zorgverleners die betrokken zijn bij het signaleren van klachten en verwijzen naar oncologische revalidatie (zoals medisch specialisten, huisartsen en verpleegkundigen) en zorgverleners die betrokken zijn bij de uitvoering van oncologische revalidatie (zoals revalidatieartsen, fysiotherapeuten en psychologen).
De richtlijn heeft als doel dat elke (ex-)kankerpatiënt met (rest)klachten door kanker(behandeling) tijdig en op maat oncologische revalidatie krijgt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2012

Bijblijven 6/2012 Naar de uitgave