Skip to main content
main-content
Top

30-01-2014 | Nieuws

Politie start pilot oncologische revalidatie

Medewerkers van de politie in Amsterdam en Rotterdam Rijnmond die kanker hebben, kunnen zich sinds kort aanmelden voor Oncopol, een oncologisch arbeidsrevalidatieprogramma. Klinisch arbeidsgeneeskundige David Bruinvels en sportarts Jessica Gal zetten daarbij in op behoud van de oorspronkelijke functie.

 

Voor kankerpatiënten die langdurig onder behandeling of herstellende van kanker zijn, is het niet altijd makkelijk om terug te keren in hun oude functie op het werk. De ziekte, de behandeling, de eventueel langdurige afwezigheid hebben hun tol geëist. Vooral bij lichamelijk zware functies kan het moeilijk zijn het werk weer op te pakken. Dit geldt zeker ook voor medewerkers van de politie, en al helemaal als zij werken in de executieve functies, en dus wapendragend zijn. Zij zijn namelijk alleen inzetbaar als ze aan bepaalde fitheidseisen voldoen, die regelmatig worden getest. De Nederlandse politie is daarom, op initiatief van A-CaRe (Alpe d’HuZes Cancer Rehabilitation Research Program) en de politiebonden gestart met de pilot Oncopol, waarbij politiemedewerkers die de diagnose kanker te horen hebben gekregen meteen een arbeidsrevalidatieprogramma aangeboden krijgen. Door het meedoen aan het programma moet de kans op terugkeer naar de oude functie worden vergroot.

 

Jessica Gal, sportarts: “Er verandert zoveel, je conditie gaat achteruit, je bent moe, je kan veel minder dingen volhouden, dus dat staat zo ver weg van wie ze waren als politieagent, dat ze ook vaak te maken krijgen met een soort identiteitsprobleem.”

  

Lees het gehele artikel Politie start pilot oncologische revalidatie.

 

Bron: medischcontact.artsennet.nl / Simone Paauw
Beeld: Klaus Rose

  

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen, Fysiotherapie binnen de lymfologie of Revalidatiefysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.