Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Biomechanica en bewegingsanalyse | Uitgave 6/2015

Podosophia 6/2015

Onbelast oefenen: een zware opgave

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 6/2015
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en de bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.
Tekst en beeld: Chris Riezebos, docent Beweging & Analyse, opleiding Bewegingstechnologie, Haagse Hogeschool en docent Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie (DAM-cursussen).

Samenvatting

Binnen de revalidatie wordt onderscheid gemaakt tussen belast en onbelast oefenen. Onder belaste oefeningen wordt verstaan: het uitvoeren van bewegingen c.q. houdingen waarbij het lichaamsgewicht door de onderste extremiteiten wordt gedragen. Bij onbelaste oefeningen is dit niet het geval. Maar spiercontracties belasten gewrichten over het algemeen veel zwaarder dan de belasting als gevolg van de zwaartekracht. In dit artikel vergelijken we een onbelaste oefening ter versterking van de abductoren van het heupgewricht met staan op één of twee benen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Podosophia 6/2015 Naar de uitgave

Bestuurscolumn

BIG-misterstanden?