Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | BEPROEFD | Uitgave 4/2012

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2012

On your own feet

Academisch proefschrift: AnneLoes van Staa/Erasmus Universiteit Rotterdam

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2012
Auteur:
prof.dr. Petrie F. Roodbol
Belangrijke opmerkingen
Nederlandse vertaling
Het proefschrift en de Nederlandstalige samenvatting van On your own feet: adolescents with chronic conditions and their preferences and competencies for care zijn verschenen onder de titel Op eigen benen: jongeren met chronische aandoeningen en hun preferenties en competenties voor de zorg en zijn gratis te bestellen viawww.​opeigenbenen.​nu of via e-mailadres opeigenbenen@hr.nl.
Het proefschriftOn your own feet biedt oplossingen voor een probleem dat zich veelal voordoet als chronisch zieke jongeren de overstap van kinder- naar volwassenzorg maken. Dankzij hedendaagse behandelmethoden is dat 90 procent van de 500 duizend chronisch zieke kinderen; een omvangrijke groep dus. De adolescentie is voor alle jongeren een periode vol veranderingen waarin zij een eigen identiteit ontwikkelen, onafhankelijk van hun ouders worden, volwassen relaties buiten de familie aangaan en een plaats in de maatschappij veroveren. Wanneer zij dan ook nog chronisch ziek zijn, kunnen er specifieke aanpassingen nodig zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2012 Naar de uitgave

TOEPASSING IN DE PRAKTIJK

Implementatie van EBP: drijfveren