Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Interview | Uitgave 4/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 4/2015

Odile Smeets: “Persuasive Technology heeft de toekomst” Hoe kun je mensen verleiden om online hulp- en zelfhulpprogramma’s te gaan volgen en dat ook vol te houden?

Staalkaart e-mental health

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Rolf Blijleven, Gerda Jekel, André Weel

Samenvatting

Bijna de helft van het verzuim heeft te maken met psychische klachten zoals depressiviteit, stressgerelateerde stoornissen of angststoornissen. TBV sprak met Ir. Odile Smeets (1966), verbonden aan het Trimbos-instituut, kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van geestelijke gezondheid en alles wat daarmee samenhangt. Smeets is betrokken bij de ontwikkeling van online instrumenten voor geestelijke gezondheidszorg, de e-mental health, en gaf ons een staalkaart van de hedendaagse State of the Art. Met deze online-instrumenten kunnen behandelaars zowel hun eigen toegankelijkheid als de effectiviteit van hun behandelingen op een hoger plan brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 4/2015 Naar de uitgave

Van de verenigingen

Van de verenigingen