Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | T-scan na elk groot werkstuk? | Uitgave 6/2017

Tandartspraktijk 6/2017

Occlusie digitaal beter begrepen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2017
Auteur:
Joey Nijkamp
Belangrijke opmerkingen
Joey Nijkamp (Rijksuniversiteit Groningen 2017) is op 14 juli 2017 afgestudeerd. Sindsdien is hij werkzaam als algemeen practicus.

Samenvatting

Een 35-jarige man met ernstige gebitsslijtage is volledig gerehabiliteerd met behulp van directe composietrestauraties. Na de behandeling is het belangrijk een fysiologische occlusie en articulatie te bewerkstelligen voor het comfort van de patiënt en de levensduur van de restauraties. In deze casus is dit digitaal gedaan met behulp van de T-Scan. Na het raadplegen van PubMed blijkt dat de T-Scan de enige occlusale indicator is die het vermogen heeft om premature contacten op te sporen en kauwkrachten ‘real-time’ kan kwantificeren. Met articulatiepapier alleen is dit niet mogelijk. Moet bij elk groot werkstuk of een totale rehabilitatie gebruikgemaakt worden van de T-Scan?

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Tandartspraktijk 6/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

In memoriam

Beschouwingen en klinische overwegingen

Amelogenesis imperfecta

X-puzzel

X-puzzel #6