Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | van de verenigingen | Uitgave 8/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2020

NVAB

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2020
Auteur:
Wim Otto
We kijken inmiddels terug op een geslaagde digitaal gehouden ALV in juni, ruim 100 leden uit 7 verschillende landen waren ingelogd. Naast meer huishoudelijke punten als de verlening van decharge voor het gevoerde financiële beleid in 2019, werd door de leden ook het standpunt Delegatie van taken door de bedrijfsarts en supervisie aangenomen. Net als bij u, blijft de coronacrisis van invloed op de activiteiten binnen de NVAB. Zo is er hard gewerkt aan de vierde en vijfde coronanieuwsbrief en is 18 juni het standpunt spreekuurcontacten uitgebracht. Op het moment van schrijven is de basisregel voor spreekuurcontact nog steeds Werk zoveel als mogelijk vanuit huis en houdt dus spreekuur op afstand. Maar goede zorg, advies of oordeelsvorming kan met regelmaat niet zonder face-to-face-contact. Mocht een spreekuur op afstand niet geschikt zijn, bijvoorbeeld omdat je als bedrijfsarts daarmee onvoldoende informatie krijgt om tot een verantwoord advies te komen, dan verdient een fysiek spreekuurcontact de voorkeur, mits dat veilig gebeurt. Er is ook ander nieuws te melden. Zo is begin juli de richtlijn Nachtwerk en Gezondheid verschenen en volgde Frederieke Schaafsma op 1 juli Carel Hulshof op als bijzonder hoogleraar Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde. Namens bestuur en bureau van de NVAB, stay safe and keep well. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2020 Naar de uitgave

van de verenigingen

NVVG

hoofdredactioneel

Houd afstand