Skip to main content
main-content
Top

23-12-2015 | Nieuws

NU’91: ‘Verpleegkundige in de wijk wil indiceren’

Vakbond NU’91 krijgt veel vragen van verpleegkundigen in de wijk (niveau 4) die ook in de toekomst willen blijven indiceren.Dat zegt Carel van den Bergh, jurist van de vakbond.

Sinds de aanspraak Wijkverpleging onderdeel is van de Zorgverzekeringswet is het indicatiestellen een taak voor de hbo-opgeleide verpleegkundige, de wijkverpleegkundige. Omdat veel thuiszorgorganisatie een tekort aan wijkverpleegkundigen hebben, mogen dit jaar ook mbo-opgeleide verpleegkundigen tijdelijk indiceren onder supervisie van een wijkverpleegkundige.

Overgangsjaar

En van die verpleegkundigen ontvangt vakbond NU’91 veel telefoontjes, zegt Carel van den Bergh. ‘Veel mbo-verpleegkundigen die nu tijdelijk mogen indiceren in het overgangstraject doen dit met veel plezier en willen dit graag in de toekomst blijven doen. Zij willen weten hoe ze ook na het overgangsjaar kunnen blijven indiceren.’

Bron: Nursing

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.