Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 5/2015

01-10-2015 | Journaal

Noten beperken sterfterisico

Auteur: Inge Rijke

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 5/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Matig met zout. Beperk alcohol. Stop met roken. Vermijd verzadigde vetten. Onze dagelijkse gesprekken met patiënten zijn doorspekt met deze adviezen. Daar kunnen we nu nog een verstandige boodschap aan toevoegen: eet dagelijks een handje noten. Mogelijk leven we daardoor langer, lijkt onderzoek uit te wijzen.
Literatuur
go back to reference Van den Brandt PA, et al. Relationship of tree nut, peanut and peanut butter intake with total and cause-specific mortality: a cohort study an d meta-analysis. Int J Epidemiol 2015;44:1038-49. CrossRefPubMed Van den Brandt PA, et al. Relationship of tree nut, peanut and peanut butter intake with total and cause-specific mortality: a cohort study an d meta-analysis. Int J Epidemiol 2015;44:1038-49. CrossRefPubMed
Metagegevens
Titel
Noten beperken sterfterisico
Auteur
Inge Rijke
Publicatiedatum
01-10-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 5/2015
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-015-0076-x

Andere artikelen Uitgave 5/2015

TPO - De Praktijk 5/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Vragen