Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-12-2021 | Nascholing | Uitgave 1/2022

Huisarts en wetenschap 1/2022

Noem corticosteroïdenzalf geen ‘hormoonzalf’

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2022
Auteurs:
Enes Hajdarbegovic, Anneke de Vos
Belangrijke opmerkingen
Hajdarbegovic E, De Vos AA. Noem corticosteroïdenzalf geen ‘hormoonzalf’. Huisarts Wet 2022;65(1):44-7. DOI:10.1007/s12445-021-1349-y.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Bij veel inflammatoire huidaandoeningen worden dermatocorticosteroïden voorgeschreven. Bij veel patiënten, maar ook bij voorschrijvers, staat angst voor bijwerkingen een juist gebruik in de weg. Kennis van de prevalentie en de ernst van deze bijwerkingen – sommige reëel, maar andere ingebeeld – is een voorwaarde voor optimale behandeling. Gebrek aan kennis en suggestief taalgebruik leiden tot onnodig slechte behandeluitkomsten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2022

Huisarts en wetenschap 1/2022 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws