Skip to main content
main-content
Top

27-03-2015 | Nieuws

Nieuwsuur over hervormingen in de zorg en ambulantisering

Aandacht in het programma Nieuwsuur (27 maart jl.) voor de hervormingen in de zorg en de ambulantisering. Aanleiding is de Meldactie Ambulantisering van het LPGGz.

LPGGz-directeur Marian ter Avest komt aan het woord. Persvoorlichter Mirjam Drost van het LPGGz: Uit onze meldactie blijkt dat onnodig veel mensen in crisis raken omdat de ambulante zorg nog onvoldoende is opgebouwd. Ook zijn er geen mogelijkheden voor bedden op recept. Daarnaast blijken er lange wachttijden bij instellingen als problemen bij (ex)clienten ernstig verergeren.

 

Lia Gijsbertsen, Ypsilonlid uit Gouda, vertelt dat de begeleiding van mantelzorgers niet optimaal is en dat ze bang is dat de zorg voor onze mensen minder goed wordt.

 

Niels Mulder, psychiater MC Erasmus te Rotterdam, ondersteunt het verhaal dat er te weinig tijd is voor mensen, ambulante teams te weinig van de grond komen en er beknibbeld wordt op ambulante zorg. Vervolgens worden twee naastbetrokkenen gefilmd.

 

Kijk hier voor de Nieuwsuur uitzending van 27 maart 2015 >> Uitzending gemist
 

Bron: Ypsilon  

 

Lees meer in BSL Psychologie Totaal >>

 

De kracht van naasten ontsluiten, Drs. Els Bransen, Drs. Margriet Paalvast, Drs. Mariëtte Slaats, Tijdschrift voor Psychotherapie 1-2014

 

Wild west in de e-health: eerst invoeren, dan pas valideren, Dr. Jeroen Ruwaard, Kind en Adolescent Praktijk 1-2014

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.