Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Nieuws | Uitgave 2/2020

Huisarts en wetenschap 2/2020

Nieuws

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2020
Auteur:
Huisarts en Wetenschap

Samenvatting

In twee onderzoeken in de huisartsenpraktijk werd het effect bekeken van wandelen op de gezondheid. Het PACE-Lift-onderzoek (2011) bevatte 296 deelnemers van 60 tot 75 jaar, het PACE-UP-onderzoek (2012) bevatte 1001 deelnemers van 45 tot 75 jaar. De deelnemers werden willekeurig ingedeeld in de wandel- of controlegroep. De wandelinterventies duurden twaalf weken en daarbij werd een stappenteller gebruikt, aangevuld met zelfcontrole in dagboeken, doelen stellen en plannen van terugvalpreventie. De onderzoekers bundelden de resultaten en onderzochten het behoud daarvan na vier jaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Huisarts en wetenschap 2/2020 Naar de uitgave