Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Nieuws | Uitgave 11/2019

Huisarts en wetenschap 11/2019

Nieuws

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2019
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

De auteurs van dit literatuuronderzoek selecteerden 29 klinische trials met in totaal 1349 kinderen met chronische ziekten. In deze onderzoeken werden psychologische behandelingen die waren gericht op angst en depressie vergeleken met een controlebehandeling. Er was veel variatie in behandelingen tussen de onderzoeken. De meeste onderzoeken evalueerden cognitieve gedragstherapie (9 onderzoeken) of het aanleren van copingstrategieën (3 onderzoeken) als interventie. De meest voorkomende controlebehandeling was standaardzorg (9 onderzoeken).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2019

Huisarts en wetenschap 11/2019 Naar de uitgave