Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 6/2019

01-06-2019 | Nieuws

Nieuws

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 6/2019

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Dagelijkse inname van zuivel is geassocieerd met een lager risico op cardiovasculaire ziekten. Wie meer dan twee porties zuivel per dag inneemt, zou zelfs een 34% lager risico op een cerebrovasculair accident (CVA) hebben dan iemand die nooit zuivel gebruikt. Het effect is het sterkst bij dagelijks gebruik van volle melk en yoghurt.
Metagegevens
Titel
Nieuws
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-06-2019
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 6/2019
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-019-0133-8

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Huisarts en wetenschap 6/2019 Naar de uitgave