Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 1/2015

GZ - Psychologie 1/2015

Nieuws

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1/2015
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Per 1 januari 2015 is Edwin de Beurs aan de Universiteit Leiden benoemd tot hoogleraar ROM en Benchmarken. De leerstoel is ingesteld door de Stichting Benchmark GGZ. De leerstoel heeft een onderwijs- en onderzoekstaak. Het onderwijs richt zich op verschillende methodieken en meetinstrumenten voor ROM en Benchmarken: hoe zet je ROM optimaal in bij de behandeling en hoe kan je het beste leren van geaggregeerde behandeluitkomsten. Het primaire onderzoeksdoel is gericht op de vraag of het toepassen van ROM in het primaire proces leidt tot betere behandelresultaten en doelmatiger behandelen. Leren van onderlinge vergelijking (benchmarken) kan leiden tot kwaliteitsverbetering in de GGZ. Of dat daadwerkelijk zo is dient door de nieuwe hoogleraar onderzocht te worden. De doelstelling van de leerstoel is samen te vatten als onderzoeken of uiteindelijk de patiënt in de GGZ gebaat is bij ROM en benchmarken. Daarnaast gaat de leerstoelhouder aan de slag met de doorontwikkeling van de methodiek van het benchmarken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

GZ - Psychologie 1/2015 Naar de uitgave