Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

30-08-2018 | Nascholing | Uitgave 10/2018

Huisarts en wetenschap 10/2018

Nieuwe zoekfilters voor het vinden van relevante publicaties

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2018
Auteurs:
David Pols, Wichor Bramer, Patrick Bindels, Floris van de Laar, Arthur Bohnen
Belangrijke opmerkingen
Pols DHJ, Bramer WM, Bindels PJE, Van de Laar FA, Bohnen AM. Nieuwe zoekfilters voor het vinden van relevante publicaties. Huisarts Wet 2018;61(10):46-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Dit is een bewerkte vertaling van Pols DHJ, Bramer WM, Bindels PJE, Van de Laar FA, Bohnen AM. Development and validation of search filters to identify articles on family medicine in online medical databases. Ann Fam Med 2015;13:364-6.

Samenvatting

Huisartsen hebben geregeld vragen waarop ze in online databases een antwoord proberen te vinden. Hoe vind je dan de meest relevante literatuur? Zoekfilters kunnen uitkomst bieden. Om het vinden van relevante publicaties in Pubmed, Ovid (Medline/Embase), Embase.com en Cochrane te vergemakkelijken hebben wij twee zoekfilters ontworpen en gevalideerd. We hebben zowel een sensitief filter (complete opbrengst, maar meer kans op ‘ruis’), als een specifiek filter (minder complete opbrengst, maar minder kans op ‘ruis’) gemaakt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2018

Huisarts en wetenschap 10/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws