Skip to main content
main-content
Top

21-09-2011 | Nieuws

Nieuwe website voor meiden met eetproblemen

Onlangs is de hulpsite 99gram.nl gelanceerd. De website richt zich op meiden tussen de 14 en 23 jaar met vragen en zorgen over eten, gewicht en uiterlijk. Het is de eerste volledige stepped care interventie binnen de GGZ, waarbij een compleet aanbod van preventie tot en met behandeling geboden wordt.

De site biedt aantrekkelijke en betrouwbare informatie, contact met deskundigen, lotgenotencontact en een natuurlijke overgang naar een online behandeling, al dan niet anoniem. Dit kan vanuit hun eigen huis, zonder last van schaamte en op het moment wanneer zij hulp nodig hebben. 99gram.nl is een initiatief van Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

99gram.nl spreekt de taal van meiden, geeft antwoorden op vragen waar zij mee zitten en biedt hen direct hulp. De website richt zich op meiden die een risico lopen om een eetstoornis te ontwikkelen, maar zich daar niet altijd van bewust zijn. Naast informatie over eten, gewicht en uiterlijk biedt de site een mogelijkheid om te chatten en mailen met deskundigen zoals een diëtist. Ook zijn er meerdere zelftesten beschikbaar. Mocht er sprake zijn van een serieus eetprobleem, dan biedt de site een volledige online behandeling.

In Nederland zoeken dagelijks zo’n half miljoen meiden tussen de 14 en 23 jaar naar antwoorden op vragen over eten, gewicht en uiterlijk. Dit doen zij veelal alleen. Meer dan de helft van hen loopt een substantieel risico een eetstoornis te ontwikkelen. Dat betekent dat er in elke schoolklas 1 of 2 meiden zijn met alleen al het risico op boulimia nervosa. 90% van de meiden die behoren tot de risicogroep voor boulimia nervosa blijft onzichtbaar voor de geestelijke gezondheidszorg en dus verstoken van hulp.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.