Skip to main content
main-content
Top

18-03-2015 | Nieuws

Nieuwe vlag voor de Dag van de Verpleging

Het Florence Nightingale Instituut, kenniscentrum voor de geschiedenis van de verpleging en verzorging en V&VN presenteren op 12 mei 2015, de internationale Dag van de Verpleging, de nieuwe vlag voor de Dag van de Verpleging.

Vorig jaar schreven zij een wedstrijd uit voor een eigentijds ontwerp. Uit de 15 ingezonden ontwerpen koos de jury unaniem voor de inzending van Bas Kinsbergen. Bas is grafisch ontwerper en deed mee omdat hij verpleging een mooi onderwerp vindt. Verpleging is volgens hem het licht tussen mens en techniek in de medische wereld. Tegelijkertijd is zijn ontwerp een moderne vertaalslag van de ‘lady with te lamp’, Florence Nightingale.

Cermonieel

Op 12 mei 2015 wordt het winnende ontwerp onder ceremonieel vertoon gehesen. Instellingen kunnen de nieuwe vlag voor de viering van hun Dag van de Verpleging vanaf 17 maart bestellen. Het is de bedoeling dat de vlag dit jaar bij veel instellingen aan de vlaggenmast wappert om de Dag van de Verpleging te markeren!

Op 12 mei 2014, de 50ste Dag van de Verpleging, deden het FNI en V&VN gezamenlijk een oproep binnen verpleegkundig Nederland om een nieuw ontwerp voor de vlag te maken. De bestaande vlag was schaars en het ontwerp was volgens de betrokken organisaties gedateerd.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.