Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-07-2020 | NHG richtlijn | Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020

Nieuwe ontwikkelingen in de herziene NHG-Standaard Astma bij volwassenen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2020
Auteurs:
Jip de Jong, Margriet Bouma
Belangrijke opmerkingen
Raadpleeg de volledige versie van de herziene NHG-Standaard op https://​richtlijnen.​nhg.​org/​standaarden/​astma-bij-volwassenen.
De Jong J en Bouma M, namens de NHG-werkgroep Astma bij volwassenen. Nieuwe ontwikkelingen in de herziene NHG-Standaard Astma bij volwassenen. Huisarts Wet 2020;63(8):62-3. DOI:10.1007/s21445-020-0793-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
De NHG-werkgroep Astma bij volwassenen bestond uit (op alfabetische volgorde): JW Bottema, dr. M. Bouma, dr. L. Broekhuizen, prof. dr. N.H. Chavannes, L.A.M. Frankemölle, C. Hallensleben, dr. J. de Jong, prof. dr. J.W.M. Muris, dr. S.A. Nederveen-Berdien S en dr. S.F. van Vugt.

Samenvatting

De NHG-Standaard Astma bij volwassenen is volledig herzien. Zo zijn de diagnostische criteria aangescherpt om onder- en overbehandeling te voorkomen. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkomen van overmatig SABA-gebruik en is het stappenplan voorzien van een alternatieve, gelijkwaardige behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020 Naar de uitgave

Kennistoets

Delay bij TIA

Redactioneel

#Communicatie