Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2015 | Psychodiagnostiek | Uitgave 6/2015

Psychopraktijk 6/2015

Nieuwe EIQ-vragenlijst stelt emotionele intelligentie vast

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2015
Auteurs:
Jan Van der Ploeg, Evert Scholte
Belangrijke opmerkingen
Jan van der Ploeg is emeritus hoogleraar Orthopedagogiek, Universiteit Leiden Evert Scholte is bijzonder hoogleraar Orthopedagogiek, Universiteit Leiden
In deze rubriek vindt u korte bijdragen over specifieke werkwijzen of problemen in de psychodiagnostiek.

Samenvatting

Dat het begrip intelligentie meer omvat dan alleen het cognitieve vermogen is al lang bekend. Toch blijft het bepalen van de intelligentie beperkt tot tests als de WISC (Wechsler Intelligence Scale for Children), de GIT (Groninger Intelligentie Test) en de Raven (Nonverbale Test). Tests die louter de cognitieve vaardigheden meten, terwijl de emotionele kanten van de intelligentie minstens zo belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. De recent ontwikkelde vragenlijst EQI stelt de emotionele intelligentie vast.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Psychopraktijk 6/2015 Naar de uitgave