Skip to main content
main-content
Top

16-04-2013 | Nieuws

Nieuwe cijfers over verpleegkundig specialisten

In de gehandicaptenzorg en de ouderengeneeskunde is het aantal verpleegkundig specialisten ten opzichte van medisch specialisten relatief hoog. In de huisartsengeneeskunde is het aandeel laag ten opzicht van het aantal huisartsen, maar dit neemt wel toe. Dat blijkt uit de enquête onder afgestudeerde verpleegkundig specialisten van de Master Advanced Nursing Practice (MANP)-opleiding in opdracht van het Capaciteitsorgaan.

In totaal hebben 545 van de 1491 verpleegkundig specialisten, die voor 2012 hun diploma hebben behaald, de enquête ingevuld.

 

Van hen was:

·         88% werkzaam in het beroep;

·         8% niet werkzaam als VS maar wel van plan om dit (weer) te gaan doen;

·         1% niet werkzaam als VS en niet van plan om (weer) als VS te gaan werken;

·         3% niet werkzaam als VS en is onbekend of zij van plan zijn om dat (weer) te gaan doen.

 

Ongeveer 7% van de verpleegkundig specialisten is in meerdere specialismen werkzaam. Ruim 5% van de verpleegkundig specialisten is ooit geswitcht van specialisme nadat zij gediplomeerd zijn.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.