Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-08-2018 | Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018

Nieuwe behandelingsmethoden voor hepatitis B en C

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2018
Auteur:
Dr. A. S. M. Dofferhoff

Samenvatting

Zowel hepatitis B- als C‑infectie vormt een groot gezondheidsprobleem met een relatief groot risico om zonder behandeling te eindigen met langetermijncomplicaties als levercirrose of levercelcarcinoom.
Voor hepatitis B-behandeling beschikken we anno 2018 over een drietal orale middelen die in staat zijn de virale load in hoge mate te onderdrukken en daarmee de kans op langetermijncomplicaties te reduceren. Nadeel is wel dat het hier levenslange suppressieve therapie betreft, waarbij er nog geen kans op echte genezing bestaat. Daarentegen is de behandeling van hepatitis C in de afgelopen jaren zeer succesvol geworden, waarbij we met eenvoudige orale therapie gedurende acht tot twaalf weken bij zo’n 95 % van de patiënten in staat zijn de hepatitis C te eradiceren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Bijblijven 7/2018 Naar de uitgave