Skip to main content
main-content
Top

23-02-2015 | Nieuws

Nieuw netwerk fysiotherapie bij kanker (FONN)

Op 1 februari 2015 is het Fysiotherapie Oncologie Netwerk Noord (FONN) gestart. Een regionaal netwerk waarbij momenteel zestien fysiotherapiepraktijken zijn aangesloten in Assen en omgeving. Het netwerk is opgestart om een goede revalidatie te bieden aan patiënten met kanker of met kanker in de voorgeschiedenis (oncologische revalidatie).

De fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in oncologische zorg en bieden patiënten tijdens of na de behandeling professionele begeleiding. Dit kan onder andere bij het opbouwen van conditie, verminderen van bewegingsbeperkingen, het voorkomen of verminderen van klachten zoals vermoeidheid of andere voorkomende problemen.

 

Patiënten hebben zo de mogelijkheid om na een revalidatietraject in het ziekenhuis (meestal het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen) verder te revalideren in hun eigen omgeving. Ook patiënten die onder behandeling zijn in een ander ziekenhuis en liever willen revalideren in hun eigen omgeving kunnen terecht bij dit netwerk. Hiervoor is echter wel een verwijsbrief nodig van de huisarts of de specialist. De fysiotherapiepraktijken bevinden zich in Annen, Assen, Appelscha, Beilen, Borger, Norg en Smilde.

 

Ga voor meer informatie over het netwerk en de deelnemende fysiotherapiepraktijken naar de website van Fonn.

 

Bron: Fonn.nl

Tip

Lees ook de eerder gepubliceerde artikelen over fysiotherapie en kanker:

Boek: Oedeem en oedeemtherapie

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Fysiotherapie binnen de lymfologie en oncologie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.