Skip to main content
main-content
Top

08-03-2011 | Nieuws

Nieuw joods verpleeghuis in Amstelveen

Deze week wordt het nieuwe verpleeghuis Beth Shalom in Amstelveen geopend. Cli�nten kunnen hier leven volgens de joodse regels.

Beth Shalom is voortgekomen uit de joodse bejaardenzorg in Nederland, die nu een eeuw bestaat. In 1911 werd op initiatief van rabbijn M. de Hond de Joodse Invalide opgericht voor 'chronisch invalide oude joodse mannen en vrouwen’. Via groei en inkrimping, afsplitsingen en fusies is hieruit Beth Shalom ontstaan.

Naast een klein joods zorgcentrum in Den Haag, is Beth Shalom het enige joodse zorgcentrum en heeft dan ook een landelijke functie.

Daarnaast is er ook nog Joods Hospice Immanuël aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Hier verblijven cliënten die palliatieve zorg nodig hebben.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.