Skip to main content
Top

28-01-2015 | Nieuws

Nieuw opleidingsprofiel hbo-verpleegkundige

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Er is een nieuw opleidingsprofiel voor de hbo-verpleegkundige. Dit werd deze week gepresenteerd op het Congres Bachelor Nursing 2020 in Nieuwegein. V&VN-voorzitter Henk Bakker nam het profiel in ontvangst.

Maar liefst 17 hogescholen en het werkveld presenteerden gezamenlijk het nieuwe opleidingsprofiel voor de hbo verpleegkundige. Een gemeenschappelijk opleidingsprofiel, dat garandeert dat alle verpleegkundigen met een bachelor nursing breed opgeleid en breed inzetbaar zijn voor de veranderende zorg van morgen. Het nieuwe opleidingsprofiel legt dus een groot accent op generalistische beroepsuitoefening. De huidige aanduiding niveau 5 vervalt. De hbo-verpleegkundige met een Bachelor of Nursing is niveau 6.

Ook mbo

“Ik ben erg trots op het nieuwe opleidingsprofiel van de bachelor verpleegkunde. V&VN gaat dit krachtig steunen”, zei Henk Bakker. “Ik zou graag zien dat een vergelijkbaar traject wordt ingezet in het mbo, want ook mbo-verpleegkundigen hebben een functieprofiel nodig dat toekomstgericht is.”

Bekijk de digitale versie rapport Bachelor Nursing 2020

De videoboodschap van minister Schippers (VWS) 'De verpleegkundige als motor van de zorg'

Auteur(s): Adri van Beelen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.