Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Spectrum | Uitgave 3/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2014

Niet praten over maar praten met ouderen

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 3/2014
Auteur:
Rudi G.J. Westendorp

Samenvatting

De Nederlandse bevolking blijft steeds langer gezond en wordt steeds ouder. Hierdoor is de demografische opbouw van Nederland de afgelopen eeuw ingrijpend veranderd.
Het besef dat de (toekomstige) medische professional zich voornamelijk met oudere patiënten zal bezig houden is nog niet doorgedrongen tot de huidige generatie werkers in de gezondheidszorg. Dit beeld over de eigen beroepsuitoefening sluit aan bij de algemeen maatschappelijke en persoonlijke ontkenning van het verouderingsproces. Te meer omdat “oud” synoniem lijkt voor gebrek en een lage kwaliteit van leven. De media dringen ons dit beeld nadrukkelijk op.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2014 Naar de uitgave