Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2009 | Artikelen | Uitgave 9/2009

Bijblijven 9/2009

Niet-maligne zwellingen in vulva en vagina

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2009
Auteur:
Prof. dr. W.A.A. Tjalma
Belangrijke opmerkingen
Gynaecologisch oncoloog en borstchirurg, Departement Obstetrie en Gynaecologie, Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Samenvatting

Over het algemeen hebben mensen weinig kennis van de anatomie van de vrouwelijke genitaliën, en veel mensen verwarren vulva nogal eens met vagina. Afwijkingen in dit gebied hebben veel mogelijke oorzaken, en vaak blijven ze langere tijd aanwezig doordat de patiënte zich schaamt een arts te consulteren. Het is belangrijk om als huisarts het onderscheid te kennen tussen fysiologische zwellingen, ontwikkelingsstoornissen, traumata, infectieuze en niet-infectieuze dermatosen, metabole, endocriene en functionele afwijkingen alsook benige en maligne zwellingen. In deze bijdrage worden de niet-oncologische vulvaire en vaginale zwellingen besproken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2009

Bijblijven 9/2009 Naar de uitgave