Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Casuïstiek | Uitgave 2/2014

Verslaving 2/2014

Nicotineverslaving bij een patiënt met schizofrenie

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 2/2014
Auteur:
Jos Zweistra
Belangrijke opmerkingen
J. Zweistra is verpleegkundig bij Altrecht te Utrecht. E-mail: joszweistra68@hotmail.com.

Samenvatting

Paolo is een 31-jarige Kaapverdische man die in 2010 is opgenomen in de forensische psychiatrie, omdat hij in psychotische toestand, mogelijk geluxeerd door cannabis, zijn buren bedreigd heeft met een mes. In 2013 wordt hij met de diagnose schizofrenie en een rechterlijke machtiging overgeplaatst naar de reguliere ggz, naar een gesloten afdeling voor intensieve behandeling in het zuiden des lands.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Verslaving 2/2014 Naar de uitgave