Skip to main content
Top

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

NHG-Standaard Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen

Auteurs : P L B J Lucassen, A S De Vries-Oostveen, H K M Niebuur, R C J Smeenk, P W Stolk, R P M Van Moorsel, W H Eizenga, J S Burgers

Gepubliceerd in: NHG-Standaarden 2009

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

De NHG-Standaard Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen geeft richtlijnen voor diagnostiek, behandeling en preventie van voedselovergevoeligheid bij kinderen tot één jaar.

1

Voedselovergevoeligheid is een verzamelnaam voor ongewenste, reproduceerbare reacties op voedsel, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen voedselallergie en voedselintolerantie. Bij voedselallergie is er sprake van een immunologische reactie, bij voedselintolerantie van een niet-immunologische reactie. Dit onderscheid is wellicht in theoretisch opzicht interessant, doch heeft weinig consequenties voor het beleid in de huisartspraktijk.

Metagegevens
Titel
NHG-Standaard Voedselovergevoeligheid bij zuigelingen
Auteurs
P L B J Lucassen
A S De Vries-Oostveen
H K M Niebuur
R C J Smeenk
P W Stolk
R P M Van Moorsel
W H Eizenga
J S Burgers
Copyright
2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-6614-9_81