Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2001 | Ingezonden | Uitgave 10/2001

Huisarts en wetenschap 10/2001

NHG-Standaard Jicht

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2001
Auteur:
   

Samenvatting

In de NHG-Standaard Jicht worden onder de niet-medicamenteuze therapie, voedingsmaatregelen genuanceerd weergegeven.1 Purinevrije voeding valt alleen bij frequent optredende jichtaanvallen te overwegen. Een ruim gebruik van vocht en matiging in het gebruik van alcohol staan meer op de voorgrond.2 Pikante bijzonderheid is overigens dat uit Duits onderzoek blijkt dat 15% van de dagelijkse purine-inneming afkomstig is uit bier. Minder genuanceerd is de Standaard over de – in de noten verscholen – risi-cofactor: overgewicht. Het is immers bekend dat binnen de aan overgewicht gerelateerde comorbiditeit, jicht een vooraanstaande plaats inneemt.3 Voorts is aangetoond dat een normaal lichaamsgewicht het ontstaan van hyperuricemie voorkomt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2001

Huisarts en wetenschap 10/2001 Naar de uitgave

Cochrane-reviews

Digitalis bij hartfalen