Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-11-2018 | Artikel | Uitgave 6/2018

Neuropraxis 6/2018

Neurowetenschappen en psychotherapie

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 6/2018
Auteur:
Jo Vandermeulen

Samenvatting

Dit artikel probeert inzicht te geven in de relatie tussen de neurowetenschappen en psychotherapie. Alvorens de aandacht te vestigen op het spanningsveld tussen beide, proberen we eerst de relatie geest-lichaam als noodzakelijke voorwaarde te omschrijven. Vervolgens kijken we naar het nut van de neurowetenschappen voor de psychotherapie en de bijdrage ervan voor dit geheel. Ten slotte bespreken we neuroplasticiteit en de waarde hiervan voor herstel ten gevolge van een (psychotherapeutische) behandeling. Het artikel eindigt met een korte beschrijving van toekomstmogelijkheden ten aanzien van de bijdrage van neurowetenschappen met betrekking tot de psychotherapie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Neuropraxis 6/2018 Naar de uitgave