Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2000 | Artikelen | Uitgave 5/2000

Neuropraxis 5/2000

Neuropsychologische testresultaten en rijprestaties bij oudere automobilisten met cognitieve functiestoornissen

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2000
Auteurs:
Frederiec Withaar, Wiebo Brouwer, Ed van Zomeren

Abstract

Met de vergrijzing van de bevolking neemt het aandeel in het verkeer van automobilisten boven de 70 jaar gestaag toe. Hierdoor zal het aantal automobilisten met cognitieve functiestoornissen als gevolg van leeftijdsgebonden beperkingen en aandoeningen waaronder dementie, op de weg toenemen. Het doel van dit onderzoek was om de neuropsychologische status en het rijgedrag van oudere automobilisten met cognitieve functiestoornissen in kaart te brengen. Ook werden neuropsychologische testresultaten en rijprestaties met elkaar vergeleken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2000

Neuropraxis 5/2000 Naar de uitgave