Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 6/2012

Bijblijven 6/2012

Neuropsychologische revalidatie bij hersenletsel

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2012
Auteurs:
Dr. M.C. Schönherr, dr. J.M. Spikman
Belangrijke opmerkingen
revalidatiearts
klinisch neuropsycholoog

Samenvatting

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan leiden tot cognitieve, emotionele en gedragsmatige veranderingen en kan gepaard gaan met complexe beperkingen in het dagelijks leven. Binnen revalidatie-instellingen is gerichte aandacht voor deze ’onzichtbare’ gevolgen van hersenletsel een niet meer weg te denken onderdeel van de revalidatiebehandeling. Neuropsychologische revalidatie (ook cognitieve revalidatie genoemd) is een specialistische behandeling gericht op het beter leren omgaan met deze beperkingen door de patiënt en zijn omgeving. Onderzoek naar de effectiviteit van enkele specifieke behandelmethoden bij NAH leidt tot nieuwe inzichten en aanpassing van bestaande richtlijnen. Overdracht en afstemming tussen professionals in de ketenzorg van deze patiëntengroep is een belangrijke uitdaging.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2012

Bijblijven 6/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

Tweespraak