Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Interview | Uitgave 1/2014

GZ - Psychologie 1/2014

Neuropsychoanalyse combineert psychoanalyse met neurobiologie

Dr. Jaak Panksepp, grondlegger van de neuropsychoanalyse

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1/2014
Auteur:
Jorn Hövels
Belangrijke opmerkingen
Jorn Hövels, wetenschapsjournalist
Deze publicatie is een bewerking van het artikel ‘De combinatie van hersenmetingen en subjectieve beleving biedt nieuwe kansen voor de psychiatrie’ (tijdschrift De Psychiater, nr. 10, december 2013).
In 2015 vindt de internationale conferentie van de NPSA plaats in Nederland. Als u hierover op de hoogte wilt worden gehouden, kunt u zich aanmelden voor de mailing list op de website www.​nvnpsa.​nl

Samenvatting

De Amerikaanse psycholoog en neurowetenschapper Jaak Panksepp (1943) is een van de grondleggers van de neuropsychoanalyse, een onderzoeksdiscipline die een brug slaat tussen de neurowetenschappen en de psychoanalyse. Onlangs sprak Panksepp daarover in De Rode Hoed, op het congres How about Neuropsychoanalysis? van de Nederlandse Vereniging voor Neuropsychoanalyse (NVNPSA). Congresorganisatoren en mede-oprichters van de NVNPSA Marcel Schmeets en Ariëtte van Reekum interviewden de vakpionier.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

GZ - Psychologie 1/2014 Naar de uitgave