Skip to main content
main-content
Top

27-06-2011 | Nieuws

Negen zwaargewonden na brand in verpleeghuis

Negen bewoners van verpleeghuis De Geinsche Hof zijn levensgevaarlijk gewond geraakt bij de brand in het verpleeghuis De Geinsche Hof in Nieuwegein. De ouderen hebben verbrande luchtwegen. De komende 24 uur zijn cruciaal, stelde prof. dr. Loek Leenen, hoogleraar traumachirurgie in het UMC Utrecht tijdens een persconferentie.

Ruim vijftig ouderen zijn naar het ziekenhuis gebracht, van wie een groot aantal naar het Calamiteitenhospitaal in het UMC Utrecht. Momenteel liggen er nog negen mensen in het ziekenhuis, van wie vijf op de IC. Hun verwondingen leken in eerste instantie niet ernstig, maar ze bleken bij nader onderzoek toch verbrande luchtwegen te hebben, stelt Leenen.

Vijf van hen zijn naar brandwondencentra overgebracht, de anderen liggen in het UMC Utrecht. Naast deze patiënten liggen er nog acht mensen in het ziekenhuis. Zij zijn minder zwaar gewond. Het Calamiteitenhospitaal is inmiddels weer gesloten.

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten, die zelf verpleeghuisarts is, heeft de slachtoffers van de brand, die zijn overgebracht naar een tijdelijk onderkomen in Vianen, bezocht.

Auteur(s): Anouk Middelkamp

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.