Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Het dilemma | Uitgave 5/2018

Collega’s en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma’s uit de praktijk
Denkbeeld 5/2018

‘Nee, ik wil niet in die bus’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Bernadette Willemse

Samenvatting

Mijn moeder zorgt al jaren voor mijn vader met dementie en wilde lange tijd alles zelf doen. Daardoor raakte ze overbelast, kwam nauwelijks nog buiten en had vaak ruzie met mijn vader. Uiteindelijk bleek dagbehandeling de oplossing, maar inmiddels is mijn vader een stuk passiever en wil hij niet meer. Iedere ochtend vergt het weer veel overredingskracht om hem de bus in te krijgen en voor mijn moeder wordt het te zwaar om elke keer dit gevecht aan te gaan. Maar als hij weer hele dagen thuis zou zijn, kan zij het echt niet meer aan. Bovendien, als hij er eenmaal is, vindt hij het nog steeds erg leuk en doet hij actief met alles mee. Wat moeten we doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Beter luisteren

Kleinbeeld

Kleinbeeld