Skip to main content
main-content
Top

16-10-2011 | Nieuws

Nationaal kinderoncologisch centrum in UMC Utrecht

Het nieuwe landelijke kinderoncologische centrum opent vanaf 2015 haar deuren in Utrecht. Het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC), zal worden ondergebracht in het UMC Utrecht. Dat meldt de NOS op haar website.

Er was lange tijd onduidelijk waar het landelijke centrum zou komen en of het er zou komen. Er werd al twee jaar over het idee gesproken maar aanvankelijk was de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU) tegen.

Het centrum is een initiatief van artsen en ouders van kankerpatiënten en moet een internationaal erkende kliniek worden, waar wetenschappelijk onderzoek op hoog niveau naar kanker bij kinderen wordt verricht. Eerst waren er plannen het centrum bij het NKI-AvL onder te brengen maar twee weken geleden werd bekend dat het kankercentrum van het UMC Utrecht samengaat met het NKI-AvL.

Elk jaar krijgen in Nederland ongeveer vijfhonderd kinderen kanker. De gedachte achter het centrum is dat door de expertise voor zo'n relatief kleine groep patiënten samen te brengen op één plek, dat de kwaliteit van zorg ten goede komt.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.