Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2018 | Uitgave 4/2018

Denkbeeld 4/2018

Nare spoken in het hoofd

Belevingsgericht begeleiden 3

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2018
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is psycholoog; twee eerdere bijdragen van zijn hand over belevingsgericht begeleiden verschenen in Denkbeeld, 2017/4 en 2017/5.

Samenvatting

Bij ‘belevings-gericht begeleiden’ denk je aan een warme, troostende, begripvolle bejegening. Dat kán het geval zijn, maar het hoeft niet. Kern is dat de begeleiding wordt afgestemd op de leefwereld van de cliënt. En soms is de schijn van een minder betrokken en minder geïnteresseerde houding juist precies wat de ander nodig heeft en aankan. Zoals bij de dame met psychotische belevingen die zowel zorgverleners als medebewoners door haar negativiteit en vaak bizarre gedrag van zich had vervreemd. Hoe maak je dan een opening naar meer welbevinden?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Denkbeeld 4/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld